Sfaturi practice pentru masina automata de spalat vase

Sfaturi practice pentru masina automata de spalat vase

Sfaturi practice pentru masina automata de spalat vase

Sfaturi practice pentru masina automata de spalat vase

Folosesti o masina de spalat vase care emana un miros neplacut si vesela nu este spalata bine sau are pete de calcar? In acest articol am pregatit cateva sfaturi practice pentru masina automata de spalat vase cu ajutorul carora poti evita sau rezolva aceste probleme. La aceste rezultate pot contribui mai multi factori si nu intotdeauna este de vina detergentul.

1. Incarca si pozitioneaza corect vasele in interiorul masinii de spalat

Asezarea vaselor pe raftul inferior masina de spalat

Asezarea vaselor pe raftul inferior masina de spalat

Incarca si pozitioneaza corect vasele in interiorul masinii de spalat. Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a obtine vase curate la fiecare ciclu de spalare.

Daca masina de spalat vase este supraincarcata sau vasele sunt asezate incorect, apa si detergentul nu ajung in toate zonele, iar vasele raman murdare indiferent de calitatea masinii de spalat sau a detergentului folosit.

Cosul de jos este recomandat pentru vasele mai murdare si de dimensiuni mari (oale cratite…) care necesita o spalare intensiva. Masinile de spalat vase mai scumpe ofera posibilitatea de a selecta zona cu vase care necesita o spalare intensiva (de obicei cosul de jos). Prin activarea acestei functii, masina va directiona un jet mai puternic de apa in zona selectata.

Asezarea vaselor pe raftul superior masina de spalat

Asezarea vaselor pe raftul superior masina de spalat

Cand asezi vesela in masina de spalat vase trebuie sa tii cont si de urmatoarele sfaturi care sunt general valabile:

  • aseaza toate vasele adanci (pale, cratite, castroane, boluri…), canile si paharele cu capul in jos, iar farfuriile in suporturile oblice dedicate;
  • aseaza cratitele si oalele mari in cosul de jos care este mai incapator si jetul de apa este mai puternic;
  • aseaza tacamurile in cosul special cu care este dotata masina de spalat vase;
  • verifica daca bratele rotative se misca liber fara a fi obstructionate de vase;
  • verifica daca exista suficient spatiu intre vase prin care poate trece jetul de apa;
  • nu supraincarca masina de spalat – scoate vasele care nu pot fi pozitionate corect in masina si amana spalarea lor pentru urmatorul ciclu.

Fiecare aparat este diferit. Pentru asezarea corecta a vaselor, este recomandat sa consulti si manualul de utilizare al masinii de spalat. In manual, vei gasi cateva sugestii de incarcare in functie de programul de spalare ales, gradul de murdarie si cantitatea vaselor.

Daca vasele au in continuare pete de murdarie sau calcar, iti recomand si urmatoarele sfaturi:

2. Indeparteaza resturile alimentare ramase pe vase

Masina de vase are o eficienta foarte buna de spalare. In functie de calitatea deteregentului, masina de spalat vase poate indeparta aproape toate tipurile de resturi/pete de la mancare. Masinile recircula apa in timpul ciclului de spalare si este inlocuita de cateva ori in functie de programul ales. Daca vasele au fost introduse cu multe resturi de mancare, acestea nu vor putea fi evacuate eficient. Resturile mari de mancare ramase/lasate pe vase pot infunda filtrul masinii si orificiile din bratele rotative obstructionand jetul de apa. De cele mai multe ori, o parte din aceste resturi de mancare pot ajunge inapoi pe alte vase. Inainte de a introduce vasele in masina de spalat, indeparteaza resturile alimentare mari cu un tacam sau servetel.

Nu este necesar sa stergi vasele cu un servetel sau sa le clatesti inainte de a fi introduse in masina de spalat vase.

3. Curata filtrele masinii de spalat vase

Toate masinile automate de spalat vase sunt dotate cu cel putin un filtru pentru retinut resturile alimentare. Filtrul are rolul de a preveni infundarea instalatiei de scurgere din casa si infundarea orificiilor din bratele stropitoare. Acest filtru impiedica mizeria sa ajunga inapoi pe vesela. Daca vasele sunt foarte murdare si au multe resturi de mancare, acest filtru se infunda repede. Capacitatea filtrului de a retine mizeria se reduce, recircularea apei este obstructionata, iar vasele nu pot fi curatate eficient.

Filtru murdar masina de spalat vase

Filtru murdar masina de spalat vase

Spalat filtre murdare masina de spalat vase

Spalat filtre murdare masina de spalat vase

Filtre spalate masina de spalat vase

Filtre spalate masina de spalat vase

Recomand curatarea filtrelor cat mai des posibil pentru a retine eficient mizeria. Filtrele trebuie curatate dupa terminarea fiecarui ciclu de spalare cu vase foarte murdare. Pentru vasele cu un grad normal de murdarie este recomandat o data la 3 – 4 cicluri de spalare. Pentru cei mai lenesi, recomand achizitionarea unei masini de spalat care are filtru cu functie de autocuratare.

4. Foloseste programul potrivit de spalare

Alegerea unui program de spalat corect te ajuta sa obtii vase curate dupa fiecare ciclu de spalare. Tentatia de a folosi un program rapid de spalare este mare. Foloseste acest program doar daca speli vase putine si cu un grad mic de murdarie. Fiecare program de spalare este conceput pentru un anumit numar de vase si pentru un grad diferit de murdarie. Iti recomand sa consulti manualul de utilizare al aparatului pentru a vedea la ce este recomandat fiecare program de spalat.

In general, recomand folosirea programului standard de spalat pentru vasele care necesita doar clatire sau sunt cu un grad de murdarie normal. Pentru vase foarte murdare recomand programul de spalare intensiva.

5. Foloseste un program intensiv pentru vase foarte murdare

Atunci cand spalatul vaselor este ineficient, foloseste programul de spalare intensiva. Aceast progam este recomandat daca speli vase care sunt foarte murdare sau resturile de mancare sunt uscate de cateva zile pe vesela. Acest tip de program este proiectat sa foloseasca capacitatea maxima de spalare a masinii. In cursul unui ciclu de spalare intensiva, masina foloseste mai multa apa care este incalzita la o temperatura mai ridicata, fata de un program standard, iar vasele sunt curatate cu jeturi puternice.

6. Schimba programul de spalare ECO cu unul clasic

Companiile producatorare de masini automate de spalat vase, fac reclama cu programele lor enomice care economisesc din ce in ce mai multa apa si energie. Este posibil ca tocmai aceasta cantitate mica de apa folosita si temperatura scazuta a acesteia sa fie motivul unei spalari ineficiente.

Fiecare masina de spalat vase este dotata in zilele noastre cu un program de spalare de tip ECO (economic sau ecologic). Daca folosesti un astfel de program, cu rezultate sub asteptari, acesta trebuie inlocuit cu un program standard. Programele ECO sunt concepute pentru a consuma cat mai putina energie electrica si apa in timpul unui ciclu de spalare. Aceste programe ECO deobicei sunt mai lungi, iar spalarea vaselor se bazeaza mai mult pe inmuierea lor cu apa rece sau calduta, in comparatie cu un program classic care stropeste vasele cu jeturi puternice de apa calda sau fierbinte. La un program ECO uscarea se realizeaza natural si pot ramane pete de calcar sau detegent pe vase, in comparatie cu un program clasic care incalzeste vasele la o temperatura ridicata pentru a evapora apa si usca vasele.

Foloseste programele ECO doar atunci cand nu te grabesti, vasele au un grad de murdarie mic si masina nu este supraincarcata. Daca tot ai probleme cu un astfel de program, solutia este sa folosesti un program clasic de spalare.

7. Foloseste un program cu temperatura de spalare de minim 60° Celsius

Toate companiile producatoare de masini de spalat vase si detergenti, sustin ca produsele lor pot spala eficient la temperaturi foarte joase, sau chiar cu apa rece, pentru a economisi energie. Daca ai vase care constant prezinta pete care nu au putut fi indepartate, recomand sa folosesti un program cu o temperatura de spalare de minim 60° Celsius. Anumite pete uscate de pe vase se pot inmuia si indeparta doar la temperaturi mai inalte. Pe langa faptul ca acele resturi persistente de pe vase vor putea fi indepartate, vei obtine si vase sterilizate. Majoritatea bacteriilor mor la temperaturi mai inalte de 60 de grade.

8. Foloseste programul de clatire pentru vasele care vor fi spalate in alta zi

Daca ai doar cateva vase murdare pentru spalat, cel mai recomandabil, din punctul de vedere al economiei de apa, energie si detergent, este sa astepti pana masina de spalat este plina cu vase. Acest lucru poate insemna sa astepti pana a doua zi, timp in care mancarea de pe vasele introduse va emana miros neplacut si se va fixa mai tare prin uscare devenind dificil de indepartat ulterior cu un program normal de spalare.

Majoritatea masinilor de spalat vase sunt dotate cu un program de clatire. Acesta este un program scurt care are doar un ciclu de clatire. In timpul acestui program nu se foloseste detergent. Scopul programului este de a indeparta resturile alimentare de pe vasele care vor fi spalate in alta zi cand masina este plina.

9. Activeaza funtiile speciale de spalare

Daca un program de spalare intensiv nu este suficient pentru a obtine vase curate, recomand activarea functiilor speciale de spalare intensiva cum ar  fi „3d Zone Wash„, „HygienePlus„, „AquaIntense” samd., daca masina este dotata cu o astfel de functie. Regleaza temperatura apei la maxim, activeaza functia surplus de apa, prespalare sau clatire suplimentara (daca masina ta de vase are aceaste optiuni).

10. Floseste sare si agent de clatire impreuna cu detergentul All in One

Char daca folosesti detergenti de tip „All in One” poti avea in continuare pete de mancare sau de calcar pe vase. Faptul ca folosesti un detergent de tip All in One nu ai garantia ca acesta va fi intotdeauna eficient, iar acest lucru se poate datora fie faptului ca apa folosita la spalat este foarte dura sau petele sunt foarte dificile.

Un detergent de tip All in One contine toate cele trei componente obligatorii folosite la spalat: sare, detergent si agent de clatire. Masina de spalat vase are nevoie de aceste componente in momente diferite ale programului de spalare. Partea dificila pentru un producator de detergenti este sa faca aceste componente sa actioneze atunci cand este nevoie de ele. Masina are nevoie de sarea din capsula pentru dedurizarea apei pe tot parcursul programului de spalare, detergentul este necesar in timpul ciclului de spalare, iar agentul de clatire este necesar la sfarsit pentru a facilita uscarea fara pete a vaselor.

Din acest motiv, majoritatea producatorilor de detergenti recomanda sa adaugi sare si agent de clatire in compartimentele masinii de spalat chiar daca folosesti un detergent All in One, pentru ca aceste componente il ajuta sa fie mai eficient.

Sare si solutii de clatire recomandate:

Solutie de clatire pentru masina de spalat vase Finish

Vezi pret si detalii

Solutie de clatire Finish – 800ml

Rezultate foarte bune la spalare, previne aparitia petelor de calcar.

Solutie de clatire Somat 3X Action

Vezi pret si detalii

Solutie de clatire Somat 3X Action – 750 ml

Rezultate foarte bune la spalare, previne aparitia petelor de calcar.

Sare dedurizanta Somat 3X Action

Vezi pret si detalii

Sare dedurizanta Somat 3X Action – 1,5 kg

Protejeaza cu succes masina de spalat vase.

11. Regleaza duritatea apei corect

Poti sa ai cel mai bun detergent din comert si sa ai surpriza ca vesela sa nu fie spalata bine. Acest lucru poate fi din cauza duritatii mari al apei folosite la spalat. Fiecare masina de spalat vase este dotata cu un compartiment pentru sare necesara la dedurizarea apei. La fiecare masina de spalat exista posibilitatea de a regla nivelul de sare folosit la un ciclu de spalare in functie de duritatea apei. Acest lucru este foarte important sa fie reglat corect pentru ca duritatea apei afecteaza negativ eficienta de spalare a detergentului.

Daca apa este foarte dura, calcarul se depune pe elementul de incalzire si pe componentele interioare ale masinii de spalat, iar eficienta de incalzire scade in timp si componentele se pot strica. Un reglaj corect al duritatii apei si verificarea constanta a compartimentului pentru sare protejeaza masina de spalat, iar detergentul este mai eficient la spalat.

Producatorii recomanda sa intrebi furnizorul pentru a stii duritatea apei. Un alt mod este sa testezi apa cu benzi pentru duritatea apei.

12. Schimba detergentul pe care il folosesti

Indiferent daca marca sau tipul de detergent folosit este acelasi cu al unei persoane care este foarte multumita de rezultatele lui, poti avea surpriza ca acesta sa nu fie la fel de eficient si in cazul tau. Fiecare are o dieta personala avand ca rezultat resturi si tipuri de pete alimentare diferite de la o casa la alta. Daca si sursa de apa din zona ta este diferita, iar modelul  masinii de spalat, este de asemenea diferit, sansa sa obtii aceleasi rezultate la spalatul vaselor este una foarte mica.

Sfatul meu este sa schimbi detergentul. Poti alege intre un detergent pudra, tablete, gel sau capsule cu gel. Detergentul lichid / gel este recunoscut pentru faptul ca actioneaza mai rapid. Detergentul pudra, sau lichid la bidon, iti ofera libertatea de a creste cantitatea in functie de gradul de murdarie si de incarcarea masinii de spalat. Poti alege intre un detergent clasic sau unul All in One. Detergentul classic este mai ieftin. Poti alege o alta marca, sau un detergent din alta categorie de pret. Cu siguranta vei gasi un detergent care sa-ti ofere rezultate satisfacatoare. Incercand si alte tipuri de detergenti poti avea surpriza ca si unul foarte ieftin sa ofere rezultate satisfacatoare.

Chiar si in momentul in care ai gasit un detergent care sa te multumeasca, este posibil ca dupa un anumit timp acesta sa nu mai ofere aceleasi rezultate. In functie de lotul produs, fabrica unde se produce si tara pentru care este produs, este posibil ca acelasi model de detergent sa ofere rezultate diferite cu timpul.

Detergenti All in One recomandati:

Tablete Finish Quantum

Vezi pret si detalii

Tablete Finish Quantum – 60 buc

Rezultate foarte bune la spalare, usor de folosit, inlatura cu succes petele uscate. Nu necesita sare si agent de clatire.

Capsule vase Fairy Platinum All-in-1

Vezi pret si detalii

Capsule vase Fairy Platinum All-in-1 – 40 buc

Rezultate bune la spalare, usor de folosit, inlatura cu succes petele uscate. Nu necesita sare si agent de clatire.

Tablete Somat All in One

Vezi pret si detalii

Tablete Somat All in One – 28 buc

Rezultate bune la spalare, usor de folosit, inlatura cu succes petele uscate. Nu necesita sare si agent de clatire.

13. Detergentul lichid actioneaza mai rapid la programele scurte de spalare

Tipul de detergent poate afecta eficienta spalarii vaselor. Alege un detergent lichid / gel in locul celui clasic din granule (praf) sau tablete. Detergentul praf are un timp de actiune mai intarziat datorita faptului ca acesta trebuie sa se dizolve complet. Detergentul lichid are efecte alergene mai mici in coparatie cu cel de tip praf.

Detergentii de generatie mai noua, de tip capsule (pernite cu gel), sunt mai eficienti fata de cei lichizi din bidoane. Momentan acestia sunt mai scumpi dar, se poate economisi prin faptul ca te obliga la folosirea unei singure capsule de detergent la un ciclu de spalare. Cand folosesti detergent de tip praf sau lichid, cantitatea este mai greu de controlat si ai tendinta de a adauga mai mult decat trebuie. Personal, am constatat ca detergentul lichid este la fel de eficient la spalarea vaselor ca si detergentul de tip granule dar are o actiune mai rapida lucru foarte folositor mai ales la programele scurte / rapide de spalare.

Chiar daca urmezi toti pasii din acest articol, este posibil sa ai in continuare pete, sau granule albe pe vasele spalate. Acestea pot fi usor confundate cu petele de calcar. De fapt acestea sunt reziduri de la detergentul de tip pudra, sau tablete solide, care nu s-a dizolvat complet. Acesta este un alt motiv pentru care ar trebui sa folosesti un detergent de tip lichid / gel. Detergentii lichizi nu lasa urme reziduale pe vasele spalate.

Detergenti lichizi / gel recomandati:

Somat Gold Gel Anti Grease

Vezi pret si detalii

Somat Gold Gel Anti Grease – 0,6 l

Rezultate foarte bune la spalare, usor de folosit, actioneaza imediat in cadrul procesului de spalare, potrivit si pentru cicluri scurte.

Gel Finish All in One Max Lemon

Vezi pret si detalii

Gel Finish All in One Max Lemon – 0,6 l

Ofera stralucire si rezultate bune la curatarea vaselor – ideal pentru cicluri scurte de spalare.

 Somat Gel Anti Grease

Vezi pret si detalii

Somat Gel Anti Grease – 2 l

Rezultate foarte bune la spalare, usor de folosit, actioneaza imediat in cadrul procesului de spalare, potrivit si pentru cicluri scurte.

14. Lasa usa masinii de spalat vase deschisa dupa fiecare ciclu de spalare

Daca masina de spalat vase degaja un mirosul neplacut si filtrele sunt curate, iti recomand sa lasi usa deschisa dupa fiecare program de spalare. In acest fel masina de spalat vase se usuca mai repede in interior ce va impiedica aparitia mirosului neplacut. Mirosul neplacut apare de cele mai multe datorita faptului ca umezeala faciliteaza aparitia mucegaiului. Pentru a avea un miros placut in interiorul masinii de spalat vase poti folosi si un parfum special pentru masina de spalat.

Odorizanti pentru masina de spalat recomandati:

15. Dezinfecteaza masina de spalat vase

Daca masina emana un miros neplacut iti recomand sa cureti filtrele si sa rulezi un ciclu de spalare cu un dezinfectant pentru masina de spalat vase.

Dupa fiecare spalare ramane apa, resturi alimentare sau detergent in interiorul masinii de spalat in locuri inaccesibile. Acest lucru poate contribuii la dezvoltarea  mucegaiului sau a bacteriilor care produc miros neplacut. Recomand stergerea detergentului si a apei ramase dupa fiecare spalare, acolo unde ai acces, iar daca mirosul neplacut persista, recomand achizitionarea unui dezinfectant pentru masina de spalat. Cu ajutorul unui dezinfectant, vei putea spala si locurile inaccesibile din interiorul masinii de spalat. Toarna dezinfectantul in compartimentul pentru detergent al masinii fara a adauga detergent si porneste un ciclu de spalare fara vase. Folosirea unui dezinfectant este o solutie eficienta pentru eliminarea mirosului neplacut.

Solutii pentru curatare si intretinere masina de spalat recomandate:

Da doresti solutii mai ecologice, poti rula un ciclu de spalare folosind otet in compartimentul detergentului. Zona din jurul filtrului poate fi spalata cu bicarbonat care are efect antibacterian. Toarna bicarbonat pe fundul masinii de spalat si fraca cu o laveta umeda, sau un burete moale, pana se curata bine zona in care se afla filtrele.

16. Foloseste un filtru dedurizant sau un dipozitiv anticalcar

Daca locuiesti intr-o zona cu apa foarte dura, trebuie sa stii ca acest lucru afecteaza puterea de spalare a detergentului. Cu alte cuvinte, trebuie sa folosesti mai mult detergent pentru a spala rufele. Ca si solutie, se poate folosi un filtru dedurizant care filtreaza calcarul din apa  sau un dispozitiv magnetic anticalcar care influenteaza cristalizarea carbonatilor din apa. Dispozitivul anticalcar este cel mai usor de montat si este eficient pe o perioada de 5-10 ani. Recomand achizitionarea unui Dispozitiv magnetic anticalcar CALBLOCK sau a unui Filtru pentru masina de spalat Aquaphor Stiron.

16. Schimba masina de spalat vase

Daca ai o masina de spalat vase mai veche de 10 ani, s-ar putea ca tocmai acest lucru sa fie motivul pentru care vasele nu sunt spalate bine. O masina noua este mai eficienta la spalare datorita unor programe noi, datorita unui design imbunatatit si datorita capacitatii masinii de a regla cantitatea de apa si timpul de spalare in functie de cantitatea si gradul de murdarie al vaselor. Pe langa aceste beneficii, masina de spalat vase de generatie noua produc mai putin zgomot si au o capacitate mai mare de incarcare si spalare.

Cand schimbi masina de spalat, iti recomand sa alegi una care ofera posibiliatatea de a adapta spatiul interior in functie de necesitate. Trebuie sa verifici daca raftul superior poate fi lasat sau ridicat. Acest lucru este benefic in cazul in care vrei sa speli oale inalte care nu incap in raftul de jos, sau pahare inalte care nu incap in raftul de sus. De asemenea, trebuie sa verifici daca rafturile ofera posibilitatea de a fi compartimentate in functie de necesitati pentru a putea fi adaptate la spalat diferite tipuri de vase.

In concluzie, o masina de spalat vase este mai eficienta la spalat, consuma nai putina energiei electrica si apa.

17. Alege o masina de spalat vase cu capacitate mare de spalare

O masina de spalat vase cu o capacitate mai mare iti ofera posibilitatea spalarii unor vase mai voluminoase cum ar fi oalele, castroanele si tigaile. Masinile de spalat din ziua de azi au capacitatea de a spala 12 – 14 seturi de vase la o incarcare, dar au aceeasi dimensiune cu a celor de acum 10-15 ani care aveau o capacitate mai mica de spalare. Acest lucru este posibil datorita unei repartitii mai eficiente a componentelor care fac parte din aparat.

Chiar daca la inceput crezi ca ocupa mai mult spatiu, sau pur si simplu nu crezi ca ai nevoie de o masina asa de mare, cu timpul vei constata toate beneficiile unei masini de spalat vase cu o capacitate mare de spalare. O masina de spala vase moderna, cu o capacitate de 14 seturi, poate fi la fel de eficienta la spalarea a unui numar mai mic de vase ca si o masina mai ingusta si cu o capacitate mai mica de spalare. Acest lucru se datoreaza faptului ca o masina mare poate fi programata sa spele o cantitate mai mica de vase, iar masinile mai scumpe au posibilitatea de a regla automat consumul in functie de cantitatea de vase din interior. Singura diferenta dintre masini este dimensiunea, dar nu vei putea spala vase de dimensiuni mari cu o masina mica.

Speram ca aceste sfaturi practice pentru masina automata de spalat vase te vor ajuta sa ai intotdeauna vase curate si o masina frumos mirositoare.

Masini de spalat vase recomandate:

Masina de spalat vase Hotpoint LFD11M121B

Masina de spalat vase Hotpoint LFD11M121B, 11 programe, Clasa A++, Neagra, Capacitate 14 Seturi de vase, Latime 60 cm.

Masina de spalat vase cu afisaj LCD, tehnologie Aqua Stop, cos tacamuri si cos superior reglabil pe inaltime. Hotpoint LFD11M121B are un consum de 9 litri de apa/ciclu de spalare. Raport calitate/pret excellent.


Masina de spalat vase incorporabila Hotpoint LTF11M116

Masina de spalat vase incorporabila Hotpoint LTF11M116, 14 seturi, 11 programe, 60 cm, Clasa A+.

Masina de spalat vase cu afisaj LED, tehnologie Aqua Stop, FlexiPower, FlexiLoad, ZoneWash, program autocuratare, cos tacamuri glisant, cos superior reglabil pe inaltime. Hotpoint LTF11M116 are un consum de 11 litri de apa/ciclu de spalare.


Masina de spalat vase partial incorporabila Hotpoint LUF 8M132 X EU

Masina de spalat vase partial incorporabila Hotpoint LUF 8M132 X EU, 14 Seturi, 8 Programe, Clasa A+++, 60 cm, Touch, Culoare Inox.

Masina de spalat vase cu afisaj LED, tehnologie Aqua Stop, FlexiPower, FlexiLoad, ZoneWash, sistem de uscare Extra Wind, element de incalzire ascuns, cos superior reglabil pe inaltime. Hotpoint LTF11M116 are un consum de 9 litri de apa/ciclu de spalare.. Raport calitate/pret excelent.


Masina de spalat vase partial incorporabila Zeolit Bosch SMI88TS03E

Masina de spalat vase partial incorporabila Zeolit Bosch SMI88TS03E, capacitate 13 Seturi de vase, 8 Programe, eficienta energetica Clasa A+++, latime 60 cm.

Masina de spalat vase Bosch SMI88TS03E are un consum de doar 7,5 litri de apa pe ciclu de spalare, are tehnologia SuperSilence, AquaStop, Aqua Sensor si Filtru autocuratare.

Daca ti-a placut articolul „Sfaturi practice pentru masina automata de spalat vase”, iti recomand sa citesti si articolele:

Sfarsit articol „Sfaturi practice pentru masina automata de spalat vase”.

De asemenea, ai putea dori...