Reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao
Reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao
Pentru iubitorii de ciocolata, am pregatit in acest articol o reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao. Reteta este usoara, rapida si poate fi realizata de oricine.
Reteta este pentru 12 briose (muffins) de marime medie. Timpul total de pregatire al compozitiei este de aprox. 15 minute si aprox. 15 minute pentru copt.
Timp total: 30 de minute.
Ingrediente compozitie:
- 1 cana faina (110 g)
- 1/2 cana zahar brun (125 g)
- 6 linguri cacao cu continut de minim 20% unt cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 2 oua
- 2/3 cana lapte (160 ml)
- 2/3 cana unt (150 g)
- 1 lingurita cafea solubila
- 1/2 lingurita esenta de rom
- 1 tableta (100 g) ciocolata neagra, sau menaj cu continut de minim 50% cacao
Ustensile necesare:
- 1 bol cu cioc pentru pregatirea compozitiei
- 12 forme de hartie sau silicon pentru briose
- 1 mixer de mana
- 1 tava pentru briose
- 1 spatula silicon
Cateva din ingredientele folosite:
Pregatire compozitie:
- pune ingredientele uscate intr-un bol si amesteca (faina, cacao, sare, praf de copt si zahar)
- adauga ingredientele umede (oua, lapte si unt topit)
- amesteca cu o spatula, sau un mixer, pana obti o pasta omogena fara cocoloase (similara cu smantana)
- unge formele din tava de briose cu unt / aseaza formele de hartie sau silicon in tava si toarna compozitia obtinuta in cele 12 forme
- taie cu un cutit ciocolata in cubulete de aprox. 5 mm si adauga-le deasupra.
Coacere briose:
- preincalzeste cuptorul electric la 180º C / cuptorul cu gaz la foc mediu
- pune tava in cuptor pe raftul din mijloc pentru aproximativ 13 – 15 minute
- pentru confirmare, poti verifica cu o scobitoare daca briosele s-au facut – sunt gata atunci cand compozitia nu se mai lipeste de scobitoare.
Sugestii pentru reteta
- pune 6 linguri de cacao daca doresti un gust mai intens si o culoare mai inchisa
- bucatelele de ciocolata pot fi inlocuite cu cipsuri prefabricate de ciocolata
- ciocolata poate fi topita in bain-marie si turnata la final peste briose
- inlocuieste untul cu ulei de masline pomace pentru a obtine briose fara grasimi saturate
- in compozitie se poate adauga ovaz, tarite sau fulgi de cocos
- optional poti adauga stafide, sau o lingurita din dulceta ta favorita (afine), in compozitie
- daca doresti briose de dimensiune mai mare se pot face forme din hartie de copt care este mai inalta – adauga cu 50% o cantitate mai mare de ingrediente din compozitie
- adauga frisca de smantana sau frisca de ciocolata deasupra fiecarei briose.
Aceasta a fost reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao. Pofta buna!
Electrocasnice si vase recomandate pentru reteta simpla de briose cu ciocolata si cacao:
Set 3 Boluri Mixare Curver
Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.
Mixer de mana Philips HR1459/00
Mixer de mana Philips HR1459/00, 300 W, 5 viteze, Functie Turbo, Alb.
Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX
Cuptor electric incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX, cu Tehnologia 6th Sense, Curatare pirolitica.
Forma 12 briose
Forma pentru copt 12 briose, fabricata din otel cu strat non-stick, rezistent la zgarieturi.
Set 250 forme briose 7 cm – Kitchen Craft
250 forme din hartie speciala cu diametru de 7 cm, ce poate fi introdusa in cuptor.
Set forme din silicon pentru briose
Set forme pentru briose confectionate din silicon, in combinatii diverse de culori.
Spatula silicon patiserie
Spatula din silicon pentru patiserie. Poate fi spalata in masina de spalat vase.
Iti mai recomand si urmatoarele articolele:
- Reteta chec de post cu cacao si scortisoara
- Chifle de post cu seminte de susan si floarea soarelui
- Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor
- Reteta simpla de galuste cu prune si pesmet rumenit
- Reteta biscuiti de post cu cafea si fulgi de ovaz
- Briose Pufoase cu Visine si Cacao Reteta Simpla
- Reteta Prajitura Guguluf cu Cacao si Ciocolata