Reteta Salam de Biscuiti cu Cacao si Cocos
Reteta Salam de Biscuiti cu Cacao si Cocos
Reteta Salam de Biscuiti cu Cacao si Cocos. O reteta clasica, simplu de realizat si adaptat in functie de preferintele personale. Reteta prezentata in acest articol este una clasica ce poate fi personalizata cu ingredientele tale preferate. In reteta se poate adauga nuca, migdale, stafide, rahat, fructe uscate, fructe confiate, ciocolata, cafea, samd. Reteta poate fi adaptata cu usurinta si pentru un regim de post sau un regim vegetarian/vegan. Pentru a obtine un salam de post/vegan, inlocuieste untul cu un ulei vegetal care se intareste la temperatura camerei (ulei de cocos, unt de cacao…), iar laptele cu apa sau un lapte vegetal (soia, migdale, cocos…).
Cu aceasta reteta vei obtine 2-3 salamuri de biscuiti (aproximativ 1950g de compozitie + ingrediente optionale rahat, stafide, nuci…)
Timpul de pregatire al ingredientelor este de aproximativ 30 minute si 2 ore de racit in frigider.
Timp total de preparare: ~2h si 30 min.
Ingrediente:
- 1kg biscuiti Populari
- 300g unt 65%
- 400ml lapte
- 50g gacao (5-6 linguri)
- 1 cana/200g zahar zahar nerafinat din trestie de zahar
- 1 esenta rom
- 3 linguri fulgi de cocos sau pudra cacao pentru tapetat exteriorul salamului
Ustensile necesare:
- Cana pentru masurat
- Vas pentru amestecat ingredientele
- Craticioara pentru preparat lichidele
- Lingura mare pentru masurat si amestecat ingredientele
- Hartie de copt pentru maruntit biscuitii
- Folie pentru impachetat salamul
Ingrediente optionale
- 1 cana/200g stafide inmuiate in rom
- 1 cana/200g nuci sferturi sau macinate
- 1 cana/200g rahat taiat cubulete
- 2 lingurite de cafea solubila sau 1/2 cana expresso tare
- 1 cana/200g fructe confiate
- 1 cana/200g cuburi ciocolata
Mod de preparare:
Pregatirea ingredientelor
- marunteste biscuitii intre 2 hartii de copt cu un sucitor pana obtii marimea dorita (recomand maruntirea a cate 6-7 biscuti odata),
- adauga untul, laptele, zaharul si cacaoa intr-o craticioara si pune la incalzit pe foc mic-mediu amestecand din cand in cand (atentie, compozitia poate da in foc),
- dupa ce compozitia s-a omgenizat si ai obtinut un sos de ciocolata, adauga esenta si toarna compozitia peste biscuiti maruntiti,
- daca doresti sa personalizezi reteta, acum este momentul sa adaugi ingredientele optionale,
- amesteca usor cu ajutorul unei linguri, iar cand compozitia devine groasa, framanta cu ajutorul mainilor pana obtii o compozitie omogena (sau foloseste masina de framantat).
Realizarea salamului
- imparte compozitia in 1-2-3 parti in functie de cate bucati de salam doresti sa obtii si in functie de diametrul si lungimea salamului dorit,
- intinde o folie alimentara de plastic pe masa,
- adauga compozitia in mijlocul foliei si inceara sa-i dai cu mana o forma de salam pentru a usura impachetarea,
- impacheteaza in folie salamul,
- cu ajutorul mainilor ruleaza si da-i salamului de biscuiti forma finala (in acest moment se poate modifica lungimea si diametrul in functie de marimea dorita),
- pune salamul/salamurile in friginer pentru aprox. 2 ore,
- dupa ce s-a intarit poate fi tavalit in fulgi de cocos sau cacao,
- salamul se taie felii si poate fi servit.
Cateva din ingredientele folosite:
Cateva din ustensile necesare:
Sugestii pentru Reteta Salam de Biscuiti cu Cacao si Cocos
- salamul de biscuiti poate fi pastrat la congelator pana la 4 saptamani,
- pentru a obtine un salam de post/vegan, inlocuieste untul cu un ulei care se intareste la temperatura camerei (ulei de cocos, unt de cacao...), iar laptele cu apa sau lapte vegetal (soia, migdale, cocos...),
- adauga nuci, migdale, stafide (sau alte fructe uscate), rahat, cuburi de ciocolata sau cocos in compozitie in functie de pereferinte,
- dizolva 2 linguri de cafea solubila in sosul de ciocolata sau 1/2 cana de cafea expresso tare (nu uita sa scazi cantitatea echivalenta de lapte),
- pentru a obtine o crusta/exterior de nuca, tavaleste salamul in nuca macinata.
Aceasta este Reteta Salam de Biscuiti cu Cacao si Cocos. Pofta buna!
Electrocasnice si vase recomandate pentru pregatit Reteta Salam de Biscuiti cu Cacao si Cocos:
Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.
Hartia pentru copt se poate folosi pe ambele fete. Dimensiune 20 m x 38 cm.
Mixer de bucatarie Artisan KitchenAid
Artisan KitchenAid are un bol din inox, tel din inox, paleta din aluminiu si carlig pentru aluat din aluminiu.
Robot de bucatarie Electrolux Assistent EKM4000
Consum 1000 W, 10 Viteze, Bol inox 4.8 l, vine dotat cu 2 boluri din inox de dimensiuni diferite, accesoriu framantare, mixare si tel pentru spuma.
Spatula 26 cm Dr. Oetker din inox si silicon poate fi spalata in masina de spalat vase.
Iti recomand si urmatoarele articolele:
- Reteta biscuiti cu crema de alune si unt de cocos
- Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz
- Reteta chec de post cu cacao si scortisoara
- Reteta simpla de galuste cu prune si pesmet rumenit
- Briose Pufoase cu Visine si Cacao Reteta Simpla