Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor
Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor
In aceast articol am pregatit o reteta de conopida gratinata cu branza si smantana la cuptor. Reteta se prepara foarte usor, iar timpul total de pregatire este de aproximativ o ora. Reteta poate fi pregatita de incepatori si nu necesita aptitudini de bucatar. Recomand prepararea retetei toamna, atunci cand se gaseste din belsug conopida proaspata in piete. In restul anului se poate folosi si conopida congelata.
Timp total: 60 de minute.
Ingrediente compozitie:
- 2 kg conopida (1 capatana medie)
- 1 pachet branza telemea (350-400 g)
- 1 cutie mare smantana 12% grasime (900 ml)
- 3 oua
- 100 g pesmet
- 100 g unt
- 1/4 lingurita sare (in functiie de cat de sarata este branza)
- 1/8 lingurita piper
Ustensile necesare:
- 1 oala pentru fierberea conopidei
- 1 tigaie teflon/antiaderenta sau un vas te sticla pentru copt la cuptor
- 1 razatoare
- 1 cutit
- 1 tocator
- 1 bol pentru batut ouale si amestecat cu smantana
- 1 farfurie
Cateva din ingredientele folosite:
Pregatire compozitie:
- se desface conopida bucatele si se pune la oparit 10 minute
- intre timp, rade toata branza,
- bate ouale si amestecale cu smantana, sarea si piperul
- unge tigaia cu unt si presara o parte din pesmet
- scurge conopida oparita si pune un strat pe fundul tigaii
- presara deasupra jumatate din cantitatea de branza si o parte din pesmet
- toarna jumatate din compozitia de smantana cu oua
- adauga restul de conopida peste care presara restul de branza, toarna restul din compozitia de smantana cu oua si apoi presara pesmet deasupra.
Coacere:
- preincalzeste cuptorul la 180° C / foc mediu cuptor cu gaz
- pune tigaia in cuptor timp de 30 – 40 minute pana se rumeneste deasupra
- scoate tigaia din cuptor si las-o la racit 5-10 minute dupa care se poate servi.
Sugestii pentru reteta de conopida gratinata cu branza si smantana la cuptor
- adauga 1 legatura frunze de marar si/sau patrunjel in compozitie sau deasupra inainte de servire
- adauga 3-4 catei de usturoi zdrobiti in compozitia de oua cu smantana
- prepara un sos de smantana cu hrean ras sau usturoi care se poate adauga peste conopida gratinata.
Aceasta a fost reteta pentru conopida gratinata cu branza si smantana la cuptor. Pofta buna!
Electrocasnice si vase recomandate pentru pregatit reteta:
Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.
Razatoare cu 4 suprafete de taiere usor de curatat.
Cratita cu capac Tefal Pleasure
Cratita dispune de invelis interior antiaderent cu insertii din Titan.
Tava pentru friptura teflonata Vanora Home
Tava este fabricata din otel carbon si are forma dreptunghiulara.
Tava cuptor din fonta Heinner dreptunghiulara cu strat antiaderent.
Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX
Cuptor electric incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX, cu Tehnologia 6th Sense, Curatare pirolitica.
Spatula cu fante Luigi Ferrero
Spatula din nailon, se poate folosi la temperaturi de pana la 220º C. Compatibilacu masina de spalat vase.
Serviciu de masa Luminarc Carine
Serviciu de masa Luminarc Carine, 19 piese, culoare alb si negru, compatibile cu masina de spalat vase.
Iti mai recomand si urmatoarele articole:
- Reteta simpla de chec cu ciocolata si scortisoara
- Reteta Simpla de Fasole Batuta cu Ceapa Calita
- Chifle de post cu seminte
- Reteta biscuiti de post cu cafea si fulgi de ovaz
- Briose Pufoase cu Visine si Cacao Reteta Simpla
- Reteta chec de post cu cacao si scortisoara
- Reteta Simpla de Fasole Batuta cu Ceapa Calita