Reteta Briose cu Ciocolata si Nuci delicioasa
A venit vremea si pentru o Reteta Briose cu Ciocolata si Nuci. Reteta este simpla, rapida si se poate face in liniste, la orice ora din zi sau noapte, fara a deranja pe cei din jur cu zgomotul unui mixer sau malaxor. Cu aceasta reteta vei obtine 6 briose mari sau 12 briose medii.
Timp total de preparare: ~30 min.
10 minute timp de pregatire al ingredientelor si 20 de minute pentru coacere la cuptor.
Ingrediente:
- 1,5 cani/300g faina
- 1/2 cana/125g zahar nerafinat din trestie de zahar
- 150g bucati ciocolata
- 100g nuci maruntite
- 1 plic/10g praf de copt
- 1 varf sare
- 1/4 cana/60ml ulei de cocos virgin/unt topit
- 3/4 cana/200ml frisca lichida sau lapte min. 3,5% grasime
- 3 oua
Ustensile necesare:
- 1 bol mare pentru pregatirea compozitiei
- 1 lingura mare de lemn/silicon pentru amestecat ingredientele
- 1 tava pentru briose
- 6 forme mari sau 12 forme medii pentru briose din hartie sau silicon
- 1 spatula silicon/lingura pentru portionare
Pregatire compozitie:
- pune ingredientele uscate intr-un bol si amesteca (faina, sare, praf de copt, zahar, nuci, bucati de ciocolata),
- adauga ingredientele umede (oua, frisca/lapte, uleiul/untul topit),
- amesteca cu o spatula compozitia, pana obti o pasta omogena,
- toarna compozitia in formele de hartie sau silicon, sau in tava de briose unsa cu inainte cu unt.
Coacere briose:
- preincalzeste cuptorul electric la 180º C / cuptorul cu gaz la foc mediu,
- pune tava pe raftul din mijloc in cuptor si lasa la copt 20 minute,
- dupa ce a trecut timpul de coacere, verifica cu o scobitoare daca briosele s-au facut – sunt gata atunci cand compozitia nu se mai lipeste de scobitoare.
Cateva din ingredientele folosite:
Sugestii pentru Reteta Briose cu Ciocolata si Nuci
- daca nu ai o tava de briose, poti folosi forme de copt din hartie cartonata, ca in imagine, si aseazale intr-o tava de cuptor;
- bucatile de ciocolata sau nuci se pot inlocui cu orice alt fruct uscat, cum ar fi afine, prune, caise, piersici, stafide, curmale, fructe confiate sau alune, migdale….;
- topeste ciocolata neagra sau alba si toarna peste briosa la final dupa coacere,
Aceasta este Reteta Briose cu Ciocolata si Nuci. Pofta buna!
Electrocasnice si vase recomandate pentru Reteta Briose cu Ciocolata si Nuci:
Set 3 Boluri Mixare Curver
Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.
Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX
Cuptor electric incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX, cu Tehnologia 6th Sense, Curatare pirolitica.
Forma 12 briose Dr. Oetker
Tava din otel, forma dreptunghiulara cu 12 spatii rotunde pentru briose.
Set 250 forme briose 7 cm – Kitchen Craft
250 forme din hartie speciala cu diametru de 7 cm, ce poate fi introdusa in cuptor.
Set forme din silicon pentru briose Fest Cook&Fun
Set de 6 forme pentru briose confectionate din silicon, in combinatii vesele de culori.
Spatula patiserie Dr. Oetker
Spatula 26 cm Dr. Oetker din inox si silicon poate fi spalata in masina de spalat vase.
Iti recomand si urmatoarele articolele:
- Reteta biscuiti cu crema de alune si unt de cocos
- Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz
- Reteta chec de post cu cacao si scortisoara
- Reteta simpla de galuste cu prune si pesmet rumenit
- Chifle de post cu seminte de susan si floarea soarelui
- Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor
- Reteta biscuiti de post cu cafea si fulgi de ovaz