Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz
Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz
Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni. Pentru ca biscuitii sa fie mai sanatosi, aceasta reteta nu contine ingrediente de origine animala, cum ar fi oua sau unt, grasimi saturate sau hidrogenate, cum ar fi margarina.
Reteta este pentru o tava cu 16 biscuiti mari sau 25 biscuiti medii. Timpul de preparare al ingredientelor este de aproximativ 15 minute iar de coacere de 15 minute.
Pentru aceasta reteta am folosit Unt de arahide Calve si Ulei de cocos 100% organic.
Timp total de preparare: ~30 min.
Ingrediente:
- 3/4 cana (200 g) crema de alune fara uleiuri hidrogenate (Unt de arahide Calve)
- 1 cana (150 g) faina (de preferat tip 650 sau integrala)
- 1 cana ovaz (150 g)
- 1/2 cana (100 g) zahar nerafinat din trestie de zahar
- 1/2 cana (120 ml) ulei de masline sau ulei de cocos (se poate folosi orice alt tip de ulei)
- 1/3 cana (80 ml) apa
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/8 lingurita de sare
- esenta de rom
Ustensile necesare:
- Vas pentru amestecat ingredientele
- Lingura mare pentru masurat si amestecat ingredientele
- Tava mare intinsa pentru copt
- Hartie de copt
Cateva din ingredientele folosite:
Mod de preparare:
- amesteca ingredientele uscate (faina, ovazul, praful de copt, zaharul si sarea),
- adauga peste ingredientele uscate crema de alune, uleiul si apa,
- amesteca ingredientele pana ai obtinut un aluat omogen,
- portioneaza aluatul si formeaza 16, 25 sau 36 bile (in functie de marimea dorita) si se aseaza-le in tava cu spatiu intre ele,
- preseaza bilele cu o furculita, sau cu mana, pane se obine o forma plata de biscuite,
- pune 15 minute la copt in cuptorul electric preincalzit la 180 °C (caldura sus si jos + convectie aer) sau in cuptorul cu gaz la putere medie,
- scoate tava din cuptor pune biscuitii pe gratar la racit.
Sugestii pentru reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz.
Optional se mai pot adauga urmatoarele ingrediente:
- 1/2 cana de fulgi de cocos (recomand macinarea fulgilor cu o rasnita de cafea)
- 2 linguri de tarate
- 1/2 cana de nuci sau alune maruntite
- uleiul de cocos se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui, ulei de masline pomace sau orice alt tip de ulei vegetal de preferat nehidrogenat.
Electrocasnice si vase recomandate:
Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.
Hartia pentru copt se poate folosi pe ambele fete. Dimensiune 20 m x 38 cm.
Tava pentru friptura teflonata Vanora Home
Tava este fabricata din otel carbon si are forma dreptunghiulara.
Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX
Cuptor electric incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX, cu Tehnologia 6th Sense, Curatare pirolitica.
Serviciu de masa Luminarc Carine
Serviciu de masa Luminarc Carine, 19 piese, culoare alb si negru, compatibile cu masina de spalat vase.
Spatula 26 cm Dr. Oetker din inox si silicon poate fi spalata in masina de spalat vase.
Aceasta este reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz . Pofta buna!
Iti mai recomand si articolele
- Reteta chec de post cu cacao si scortisoara
- Chifle de post cu seminte de susan si floarea soarelui
- Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor
- Reteta simpla de galuste cu prune si pesmet rumenit
- Reteta gem de visine cu continut redus de zahar
- Reteta biscuiti de post cu cafea si fulgi de ovaz
- Reteta biscuiti cu crema de alune si unt de cocos
- Briose Pufoase cu Visine si Cacao Reteta Simpla