Prevenirea si combaterea gripei
Prevenirea si combaterea gripei
Anual, in lunile de iarna, gripa afecteaza o mare parte a populatiei.
Conform informatiilor prezente pe pagina Ministerul Sanatatii:
…epidemiile de iarna afecteaza fiecare tara pentru una sau doua luni si dureaza, la nivelul continentului European aproape 4 luni. Pot apare si infectii sporadice in afara sezonului de gripa, cu o incidenta foarte mica in lunile calduroase ale verii.
Mai jos am extras de pe pagina de internet a Ministerului Sanatatii cateva informatii utile despre ce este gripa, prevenirea si combaterea gripei:
Ce este gripa?
Gripa este o infectie virala care se raspandeste de la o persoana la alta, in principal atunci cand oamenii infectati tusesc sau stranuta, ori prin contact direct sau indirect cu secretiile respiratorii ale persoanelor infectate, care se afla pe mainile acestora sau pe suprafetele contaminate.
Imbolnavirile severe si complicatiile apar mai frecvent in anumite grupuri de risc: acestea includ persoanele cu varsta de peste 65 de ani, cei cu afectiuni medicale cronice precum diabetul, deficitul imunitar, afectiunile cronice respiratorii, afectiunile cronice cardiovasculare, obezitatea. De asemenea, exista un risc crescut pentru copiii de varste fragede si femei gravide. Ocazional, pot apare forme severe de gripa la persoane sanatoase care nu fac parte din aceste grupe la risc.
A. Masurile recomandate pentru persoanele sanatoase, pentru reducerea riscului de a dobandi sau transmite mai departe gripa
1. Evitati contactul apropiat cu persoanele bolnave
2. Spalati-va sau dezinfectati-va frecvent mainile
3. Evitati sa va atingeti ochii, nasul sau gura
4. Vaccinarea antigripala
5. Purtati o masca
Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea antigripala in primul rand persoanelor la risc (personal medical, persoane peste 65 ani, persoane cu afectiuni cronice, gravide), dar si a copiilor cu varsta peste 6 luni.
B. Masurile recomandate pentru bolnavi – pentru protejarea contactilor directi (membri ai familiei, vizitatori/musafiri, personal de ingrijire, alti contacti directi)
Respectati regulile de igiena respiratorie
Spalati-va sau dezinfectati-va frecvent mainile
Daca sunteti bolnav, stati acasa, nu va duceti la serviciu sau la scoala si limitati contactul cu alte persoane
Utilizarea mastii de catre persoanele bolnave, pentru a-i proteja pe contactii directi
Mai multe informatii si detalii gasiti pe: www.ms.ro
Produse de igiena recomandate pentru prevenirea si combaterea gripei:
Dispenser sapun lichid Dettol No-Touch
Dispenser sapun lichid Dettol No-Touch cu rezerva Aloe Vera, 250 ml.
Pachetul include un dispenser si o rezerva de sapun lichid. Sapunurile lichide antibacteriane din rezervele Dettol No Touch sunt imbogatite cu ingrediente hidratante.
Gel dezinfectant pentru maini Sanytol
Gel dezinfectant pentru maini Sanytol, 250 ml.
Gelul Sanytol curata, dezinfecteaza, ucide 99,9% din bacterii, ciuperci si virusi si actioneaza fara clatire. Aplicati o cantitate mica de gel pe maini si intindeti-l pana la uscarea completa a acestora.
Servetele umede antibacteriene Touch Classic
Servetele umede antibacteriene Touch Classic, pachet cu 70 bucati.
Elimina 99,99% din bacterii si virusi, asigurand o curatare eficienta atat a pielii, cat si a obiectelor si suprafetelor cu care intrati in contact. Ofera protectie igienica fiind recomandate atat copiilor, cat si intregii famiili.
Masca faciala din 3 straturi, pachet 50 bucati.
Permit o respiratie fara efort si constituie o bariera eficace de filtrare. Se adapteaza perfect la forma fetei si garanteaza o protectie maxima. Mastile medicale sunt folosite pentru protectia cailor respiratorii si sunt un bun mediu de preventie in imprastierea de virusi care se transmit pe calea aerului.
Iti recomand si articolele „Cum se manifesta Coronavirus Covid-19 si cum te poti proteja„,”Masca de fata antiinflamatoare cu aspirina pentru acnee„, „Data fabricare si expirare produse cosmetice„, „Care sunt contraindicatiile epilarii cu tehnologia IPL” si „Niacinamida si beneficiile ei in produsele cosmetice„.