Ne-au facut dependenti de plastic si acum suntem taxati
Ne-au facut dependenti de plastic si acum suntem taxati
Dupa ce ne-au facut dependenti de plastic, acum mai suntem si taxati ca-l folosim. Ani de zile, supermarketurile si, in general, comerciantii mari din vest, au introdus in tara noastra ambalajele si punga multifunctionala din plastic.
Pungi gratis! Iuhuu…
Cand in tarile dezvoltate era deja limitata folosirea acestor ambalaje si functiona un sistem de colectare pentru reciclare bine pus la punct, in paralel cu o continua educatie sociala pentru reciclare, la noi se ofereau gratuit sacose de plastic unor oameni fara educatie ecologica care convietuiau intr-un sistem haotic. Acest lucru era facut cu buna stiinta si nepasare fata de tara noastra, care reprezenta doar o piata noua de desfacere pentru acesti lupi din vest, o piata aflata in tranzitie, needucata si fara reguli, Estul Salbatic al Europei.
Tara noastra a fost umpluta de bauturi ambalate in bidoane de plastic, la casa magazinului erau oferite gratuit sacose din plastic si pungi la raionul de fructe-legume sau produse varsate.
Ne-au facut dependenti de plastic si acum suntem taxati
Cu ajutorul UE, pentru a limita poluarea cu pungi de plastic, sacosele nu mai sunt oferite gratuit la casa de marcat dar, oferta sacoselor este in continuare in mare parte din plastic poluant chiar daca in acest moment sunt disponibile la scara larga produse alternative biodegradabile. Acum cand directivele UE sunt tot mai restrictive, si din fericire sunt impuse si in tara noastra, marii comercianti nu mai au ce face si trebuie sa inlocuiasca complet oferta de sacose si pungi din plastic dar, cu conditia sa suportam noi costurile.
Poluarea a ajuns si in arta
Realismul din pictura secolului XIX a fost actualizat la realitatea zilelor noastre. Am gasit pe internet o imagine „virala” distribuita pe retelele de socializare fara sa fie creditati si citati autorii, asa ca am sa fac acest lucru aici. Aceasta imagine expune realitatea din zilele noastre: civilizatia moderna polueaza mediul inconjurator si saracii traiesc de pe urma deseurilor lasate in urma de aceasta civilizatie.
Imaginea de mai jos este o prelucrare digitala a unei picturi faimoase realizata de Jean-François Millet. Prelucrarea digitala este realizata de Julie Nahon si publicata pe contul ei personal de pe Instagram.
Vezi mai multe detalii despre aceasta ilustratie in acest articol Realismul din pictura secolului XIX actualizat.
Iti recomand si urmatoarele articolele:
- Apple a lansat noul smarphone iPhone X
- Selfie Stick Myria MY1133 cu declansare prin fir
- DJI a lansat noua generatie Mavic 2 cu doua versiuni de drone
- LG Signature OLED TV W este mai subtire decat un smartphone
- Huawei a depasit Apple la vanzarile de smartphone-uri
- Sistemul de recunoastere faciala este introdus in aeroporturi