Briose Pufoase cu Visine si Cacao Reteta Simpla
Reteta de Briose Pufoase cu Visine si Cacao
In acest articol iti prezint o reteta de briose pufoase cu visine si cacao. O reteta simpla si rapida care se poate personaliza cu usurinta. Daca nu ai visine proaspete, poti adauga visine din compot sau din visinata. Cu aceasta reteta vei obtine 12 briose medii.
Timp total de preparare: ~30 min.
10 minute timp de pregatire al ingredientelor si 20 de minute pentru coacere la cuptor.
Ingrediente:
- 2 cani/450g faina
- 1/2 cana/125g zahar zahar nerafinat din trestie de zahar
- 1 plic/10-15g praf de copt
- 1 varf sare
- 15g gacao (1 lingura)
- 3/4 cana/200ml ulei/unt topit
- 3/4 cana/200ml lapte
- 5 oua
- 2 lingurute/10ml extract vanilie
- 1 cana visine fara samburi
Ustensile necesare:
- 1 bol cu cioc pentru pregatirea compozitiei
- 1 lingura de amestecat ingredientele
- 1 tava pentru briose
- 12 forme de hartie, sau silicon, pentru briose
- 1 mixer de mana
- 1 spatula silicon
Pregatire compozitie:
- pune ingredientele uscate intr-un bol si amesteca (faina, sare, praf de copt si zahar),
- adauga ingredientele umede (oua, lapte, esente si uleiul/untul topit),
- amesteca cu o spatula, sau un mixer, pana obti o pasta omogena fara cocoloase (similara cu smantana),
- unge formele din tava de briose cu unt / aseaza formele de hartie sau silicon in tava si toarna aproximativ 80% din compozitia in cele 12 forme,
- Adauga cacaoa peste restul de compozitie si amesteca (daca compozitia se ingroase prea tare poti adauga un pic de lapte sau ulei),
- Toarna restul de compozitie peste cele 12 briose si amesteca cu o scobitoare, sau coada de lingura, pentru a obtine un efect marmorat deasupra.
Coacere briose:
- preincalzeste cuptorul electric la 180º C / cuptorul cu gaz la foc mediu,
- pune tava in cuptor pe raftul din mijloc pentru aproximativ 15-20 minute,
- dupa ce a trecut timpul de coacere, verifica cu o scobitoare daca briosele s-au facut – sunt gata atunci cand compozitia nu se mai lipeste de scobitoare.
Cateva din ingredientele folosite:
Sugestii pentru Reteta de Briose Pufoase cu Visine si Cacao
- visinile proaspete se pot inlocui cu visine din compot sau visinata;
- dca nu ai deloc visinele poti inlocui cu orice alt fruct cum ar fi afine, prune, caise, piersici, cirese, zarzare…. Fructele mari se taie in cuburi;
- poti adauga nuci, migdale, stafide (sau alte fructe uscate), rahat, cuburi de ciocolata sau cocos in compozitie in functie de pereferinta,
- topeste ciocolata neagra sau alba si toarna peste briosa la final dupa coacere,
- inmoaie briosele in visinata;
- visinile pot fi inlocuite cu bucatelele de ciocolata;
- inlocuieste untul cu ulei de masline pomace pentru a obtine briose cu grasimi mai sanatoase;
- in compozitie se poate adauga ovaz, tarite sau fulgi de cocos;
- optional poti adauga stafide, sau o lingurita din dulceta ta favorita (afine), in compozitie.
Aceasta este Reteta Salam de Biscuiti cu Cacao si Cocos. Pofta buna!
Electrocasnice si vase recomandate pentru reteta de briose pufoase cu visine si cacao:
Set 3 Boluri Mixare Curver
Setul de 3 boluri gradate cu baza aderenta, pentru mixare.
Mixer de mana Philips HR1459/00
Mixer de mana Philips HR1459/00, 300 W, 5 viteze, Functie Turbo, Alb.
Cuptor incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX
Cuptor electric incorporabil Whirlpool AKZ 6270 IX, cu Tehnologia 6th Sense, Curatare pirolitica.
Forma 12 briose, Back’n, 35 x 27 cm
Forma pentru copt 12 briose, fabricata din otel cu strat non-stick, rezistent la zgarieturi.
Set 250 forme briose 7 cm – Kitchen Craft
250 forme din hartie speciala cu diametru de 7 cm, ce poate fi introdusa in cuptor.
Set forme din silicon pentru briose Fest Cook&Fun
Set de 6 forme pentru briose confectionate din silicon, in combinatii vesele de culori.
Spatula patiserie Dr. Oetker
Spatula 26 cm Dr. Oetker din inox si silicon poate fi spalata in masina de spalat vase.
Iti recomand si urmatoarele articolele:
- Reteta biscuiti cu crema de alune si unt de cocos
- Reteta biscuiti de post cu crema de alune si ovaz
- Reteta chec de post cu cacao si scortisoara
- Reteta simpla de galuste cu prune si pesmet rumenit
- Chifle de post cu seminte de susan si floarea soarelui
- Conopida Gratinata cu Branza si Smantana la Cuptor
- Reteta biscuiti de post cu cafea si fulgi de ovaz